La útera i l’hormona de l’estrès

UteraAquesta setmana a les classes està sortint el tema del dolor durant el sagnat.

Moltes dones es pregunten perquè tenim menstruacions tan doloroses i d’altres que no. Ens pot ajudar a transitar-ho i millorar-ho entendre que és un tema totalment fisiològic.

Les hormones de l’estrès tenien una importància de vida o mort en les nostres avantpassades. Quan estaven parint i venia un depredador, aquestes actuaven sobre els úters aturant el part, per així poder fugir i sobreviure.

Això vol dir que aquestes hormones tenen accés directe al funcionament d’aquest òrgan.

En la nostra actualitat, un crit al carrer, una imatge violenta, una discussió amb la parella…. qualsevol cosa que ens generi estrès tensa brutalment els nostres úters. És important viure amb aquesta consciència.

Encara que estiguem brutalment desconnectades dels úters hem de saber que ells segueixen fent la seva feina (a no ser que hi hagi alguna patologia, en aquest cas cal anar al ginecòleg). Una feina meravellosa que ens avisa i ens col·loca a lloc.

Un altre símptoma de tensió a els úters és el de dolor quan tenim un orgasme.

Cap dona ens escapem d’aquests moments. La tensió i el creixement, el bloqueig i el desbloqueig és a la nostra naturalesa cíclica. El que sí que està a les nostres mans és com ho gestionem.

Si tens un cicle més dolorós, primer revisa el teu mes, fes els ajustaments necessaris. Balla amb la pelvis, respira, banya’t amb aigua calenta, busca moments de calma (no importa el soroll que hi hagi fora, busca la calma interna) en general coses que a tu et facin estar tranquil·la.

Marta

Deja un comentario

Ver más

  • Responsable: Marta Munyoz Masó.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Cdmon que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquesta web utilitza cookies. Pots veure més info clicant els botons.    Veure Política de cookies
Privacidad