El sòl pelvià, la musculatura desconeguda

flor vagina

A quantes de nosaltres se’ns ha escapat gotes de pipí amb un esternut?

A quantes de nosaltres ens ha donat la sensació que ens entra aigua per la vagina quan ens submergim a la piscina o al mar?

En canvi, quantes de nosaltres ho compartim amb amigues, amb el metge o amb altres dones de la família?

Molt poques.

El sòl pelvià, ha sigut una musculatura desconeguda o passada per alt durant molts anys, per la seva estreta relació amb la sexualitat femenina.

Per sort nostre, tot això ha canviat molt en els darrers anys;

– En el fitness, el treball abdominal hipopressiu, ha donat lloc al Pilates i el treball hipopressiu.

– En l Embaras, part i postpart cada vegada hi ha més tècniques.

Encara em sorprenen moltíssim la normalització de les Tena Lady, unes compreses que vénen a dir que arribada a una edat, no hi ha més remei que utilitzar bolquers altra vegada…

També em sorprèn la quantitat de operacions per prolapses que es porten a terme sense que la majoria de la població sàpiga que és un prolapse.

Estic d’acord en què aquestes mesures són molt útils, però també ens haurien d explicar que han de ser dels últims recursos… que hi ha moltes maneres de tenir un sòl pelvià actiu, capaç d aguantar els òrgans al seu lloc durant molts anys. L’únic que ens cal és que els hi donem un lloc i reconeixem el sòl pelvià des del principi de la vida d’una dona, com una part importantíssima d’aquesta.

Quan treballem la dansa del ventre des de la consciència corporal, estem donant vida a aquesta musculatura. Amb el moviment i els estiraments estem aportant sang i oxigen i tonificant la musculatura perquè pugui sostenir, obrir, tancar i tot el que li cal per a uns processos sexuals sans.

Defet en la antigua Egipte, utilitzaven aquesta dansa com a medicina preventiva… des de ben petites les nenes aprenien els moviments per preparar-se per la menstruació, per l Embaras i el part…

Si has fet un bon treball, la menopausa arriba d’una manera molt diferent que si no has treballat mai la zona.

El Pilates ben treballat també fa molta feina, i la tècnica hipopressiva, tot i que amb excés no és ni recomanable ni agradable, també és un bon treball.

Així que dóna! No deixis aquesta feina per demà… posa consciència al teu sòl pelvià, tinguis l’edat que tinguis, a la llarga ho agrairàs!

Marta Munyoz

Deja un comentario

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Marta Munyoz Masó.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  Cdmon.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquesta web utilitza cookies. Pots veure més info clicant els botons.    Veure Política de cookies
Privacidad